info@aradholding.com
info@aradholding.com
info@aradholding.com
امروزه در بین محققان مختلف تحقیقات در مورد رنگ و تاثیرات آن از محبوبیت بالایی برخوردار است. نخستین دلیل اهمیت رنگ ناشی از پردازش سریع تر سیگنال های نوری دریافت شده توسط سیستم بینایی، نسبت به سیگنال های صوتی توسط سیستم شنوایی است. در سال 1802 توماس یانگ (فیزیکدان قرن 18-لینک به ویکی) با تعریف آزمایش جسم درخشان این مسئله را اثبات نمود.
رنگ ها به عنوان سمبلی از یک ارزش مورد استفاده قرار می گیرند. این ارزش ها در سطح یک کشور و حتی بین الملل میتوانند یکسان باشند به طور مثال رنگ سفید به عنوان نمادی از صلح در سطح بین الملل مورد استفاده قرار می گیرد.
هر شخصی با توجه به تجربیات خود در زندگی می تواند حس خاصی را از یک رنگ دریافت کند.
گاهی اشیا تبدیل به نماد یک رنگ می گردند. زرد لیمویی مثال خوبی برای این اثر است.
در فرهنگ های مختلف به مرور زمان هر رنگ به نمادی شناخته شده است به عنوان مثال رنگ سفید نماد معصومیت و در شرق به معنای مرگ و ناراحتی است.
( انرژی، جنگ، خطر، قدرت، همدردی،عشق، خشم، جسارت، هیجان، سرعت، خونگرمی )
قرمز بیشترین آستانه هیجان را در انسان دارد و رنگ مهیج و محرک اشتها است. همچنین وسوسه خرید را در مشتری به وجود میآورد.
حوزه های مناسب برای استفاده این رنگ: صنایع غذایی، مد، ورزش، خدمات اورژانسی و…
(درخشان، روشنگر، گرما بخش، خورشیدگون، بشاش)
زرد نماد شکوه و جلال و رنگ شادی و انرژی و سرزندگی است. همچنین رنگ زرد تداعی کننده نیروی خورشید نیز هست.
حوزه های مناسب برای استفاده این رنگ: لوازم کودک، محصولات حوزه سرگرمی، موادغذایی، تکنولوژی صنعت اتومبیل و …
( ثابت، آرام، خنک، سکوت،قابل اعتماد،حقیقت، افسردگی، سردی، زمستان،محافظهکاری )
آبی رنگ ثبات و اعتماد است. همچنین این رنگ شناسه رساندن پیام مهم برای مخاطب است.
حوزه های مناسب برای استفاده این رنگ: داروسازی، علوم، درمان، مشاوره، درمان و …
سبز
نارنجی
بنفش
مشکی
سفید
همانطور که گفته شد رنگ ها اثرات متفاوت بر ادارک انسان دارند.رنگ در بسته بندی محصولات، طراحی بیلبورد های تبلیغاتی و… تاثیر مستقیمی بر تصمیم مخاطب تبلیغات دارد. طبق تحقیقات میدانی انجام شده در این زمینه اولین دلیل 85 درصد از مخاطبان برای توجه به محصول یا تبلیغ، رنگ آن است. در تصمیمات خرید ناگهانی نیز رنگ کالا، حس وسوسه درونی را برای مشتری به وجود آورده و باعث ایجاد حس نیاز در وی می شود.
با توجه به اهمیت این موضوع تحقیقات زیادی در این حیطه انجام شده و روابط مشخصی بین تصمیم خرید و رنگ ها استخراج شده است. شما میتوانید از این ارتباطات ثابت جهت برند سازی محصولات خودتون استفاده کنید.
به عنوان مثال برای جذب مخاطب به جهت خرید ناگهانی استفاده از رنگهای نارنجی، قرمز، آبی مایل به ارغوانی و مشکی پیشنهاد می شود.
رنگ آبی تیره تبدیل به نمادی برای افراد عاشق تخفیف گرفتن شده و خیالشان برای چانه زدن را راحت می کند!
در پوشاک رنگهای ملایمتر مثل صورتی، آبی آسمانی یا نشانهای از رز در آن میتواند اثرگذارتر باشد.
گاهی رنگ ها در طول زمان تبدیل به نماد شده اند; به طور مثال ترکیب رنگ زرد و قرمز طی سالها استفاده «مکدونالد» تبدیل به نمادی از فست فود و غذای مقرون به صرفه شده است. حال تصور کنید رستورانی لوکس از این ترکیب رنگی استفاده کند! این باعث القای حساس دوگانگی و عدم تناسب برای مخاطبان می گردد. مثال های متنوع بسیاری در مورد احساسات القا شده توسط رنگ و تناسب آن با محصول یا خدمت وجود دارد، درواقع این موضوع به نقش اصلی طراحی های محصول، برند و تبلیغات تبدیل شده است.
با توجه به مفهوم های فرهنگی نهفته در رنگ ها، یک برنامه بازاریابی موفق باید به تمامی این ریزه کاری های فرهنگی در تبلیغات توجه کند.
از جمله این تفاوت های فرهنگی میتوان به تعبیر رنگ زرد در اروپا اشاره کرد. در اکثر کشورهای اروپایی و کشورهای شمال امریکا رنگ زرد معنی روشنایی، شادی، نشاط و طبیعیبودن میدهد و به همین دلیل در کالاهایی که مربوط به خانواده یا کودکان باشد، از آن استفاده میشود. اما آلمان در این میان استثنا است و رنگ زرد را به حسادت تعبیر میکنند.
بهعنوان یک بازاریاب، این بخشی از وظیفهی شماست که طراحیهای خود را با فرهنگ مخاطبانتان منطبق کنید.