شعار تبلیغاتی، معجزهی جذب مخاطب
اجرای کمپین های تبلیغات محیطی بدون واسطه را از آراد بخواهید
شعار تبلیغاتی
عبارتی بین 2 تا 5 کلمه ایست، که توسط هر برند به عنوان نماینده انتخاب میگردد. این انتخاب شعار تبلیغاتی باید به گونه ای باشد که در ذهن مخاطب ماندگار شود. بالاترین تاثیرگذاری، با شعار آهنگین حاصل میگردد. مهمترین فاکتور در رابطه با شعار، تکرار آن است.
استفاده هرچه بیشتر از شعار تبلیغاتی به مرور باعث نقش بستن آن در ذهن مخاطبان میگردد.
چرا باید شعار تبلیغاتی داشته باشیم؟
شعار تبلیغاتی تنها یک جمله ساده نیست.
بلکه نماینده کسب و کار و فعالیت شماست.
برندهای موفق جهان با استفاده از شعار تبلیغاتی تاثیرگذار، برند خود را ذهن مخاطب هک میکنند و در ادامه با استفاده از برندینگ خود تا سالها فروش موفق خواهند داشت.
صرف زمان برای انتخاب شعار، سرمایه گذاری با برداشت بلند مدت و دائمی است.
بهترین مثال برای این موضوع مک دونالد است که از سال 2003 با شعار “من عاشقشم” شناخته میشود
که به علاقهی شدید مشتریان به برگرهای
مک دونالد اشاره دارد.
شعار خود توضیحی کوتاه و کافی جهت یاداوری برند به مخاطب است، زمانی که شعار ملکه ذهن مخاطب گردد با شنیدین یا خواندن آن، بلافاصله برند در فکر مشتری زنده میشوند.
چرا باید شعار تبلیغاتی داشته باشیم؟
1.جامع باشد
(معنی کامل و گویا داشته باشد)
2.مخاطب را از نظر احساسی درگیر کند
(به مخاطب احساس اشتیاق، نیاز، دوشت داشتن و… بدهد)
3.قابل اعتماد باشد
(با ارائه قدرت و وسعت حیطه کاری اعتماد مشتری را جلب کند)
*شعار برند باید همیشگی باشد*
یکی از جنبههای بسیار مهم انتخاب شعار، دائمی بودن آن است. شعار هر برند مانند شناسنامهی آن است و نباید در طول زمان تعویض گردد، بنابراین باید به گونه ای انتخاب شود که پس از گذشت سالها و حتی با گسترش حیطه فعالیت برند، نیازی به تغییر شعار نباشد. صرف زمان برای انتخاب شعار تبلیغاتی، در واقع سرمایه گذاری بلند مدت برای سودآوری همیشگی است.
چگونه شعار به ارتباط قویتر با مشتری کمک میکند؟
شعار هر برند، به عنوان پل ارتباطی بین صاحبان سازمان با مشتری عمل میکند. این ارتباط به حدی قوی است که شعار تبلیغاتی مناسب میتواند یک محصول با کیفیت متوسط را در ذهن مخاطب بسیار مطلوب جلوه دهد و یا بالعکس، با انتخاب شعار نادرست، محصول مرغوب در دید مشتریان ضعیف ارائه میگردد.
شعار تبلیغاتی، مهمترین فاکتور بازگشت سرمایه
هرچه کوتاهتر، بهتر
ROI یک مفهوم بین المللی، مخفف Return on investment و به معنای بازگشت سرمایه است که اندازی گیری آن به درصد بیان میشود.
طبق تحقیقات اخیر انجمن تخصصی تحقیقاتی امریکا، بعد از تبلیغات که مهمترین عامل جذب مخاطب است، شعار هر برند بالاترین تاثیر را در جلب نظر مشتریان و در نتیجه بازگشت سرمایه به سیستم مالی سازمان دارد. نظر به موارد بالا، “شعار تبلیغاتی” مهمترین فاکتور در حداکثر درصد ROI است.
شعار انتخاب شده توسط صاحبان برند، در تمامی مراحل تبلیغاتی اعم از تلویزیونی، بیلبوردی، بسته بندی و … استفاده میشود به همین جهت باید به گونهای انتخاب شود که حتی در بازه زمانی بسیار کوتاه نیز تاثیر لازم را داشته باشد. علاوه بر آن، طراحی ذهن انسان به صورت غریزی، به شکلی است که جملات کوتاه را راحتتر پردازش میکند و به خاطر میسپارد.
همه پرسی، از بهترین روشهای انتخاب شعار
در کشورهای پیشرفته یکی از روشهای انتخاب شعار، همه پرسی است. در این نظرسنجی عمومی باید به این نکته توجه داشت که جامعه مورد سنجش، اقشار مختلف را شامل شود. (سن، جنسیت، سطح سواد، شغل و… باید متفاوت باشد)
همه پرسی به دو صورت انجام میشود:
- انتخاب تعداد محدودی منتخب شعارهای پیشنهادی و ارائه آنها به همراه محتوای کاری سازمان به مخاطبین، با به اشتراک گذاشتن این پرسش که کدام یک از این شعارها به نظر شما برای ما مناسبتر است؟و در نهایت انتخاب شعاری که به نظر عموم، تاثیرگذارتر است.
- انتخاب تعداد محدودی منتخب شعارهای پیشنهادی بدون هیچ توضیخی در ارتباط با حیطه فعالیت مورد نظر و با ارائه این پرسش که به نظر شما هرکدام از این شعارها مربوط به چه رشتهی کاری است؟ و در نهایت سازمان شعاری که توسط تعداد بیشتری از مخاطبین درست تشخیص داده شده را انتخاب میکند.
مزایای انتخاب شعار با روش همه پرسی
به طور کلی، مردم درصورت مشارکت در یک فرآیند، نسبت به آن ارق پیدامیکنند. پس با بهرهگیری از این روش میتوان توجه و وفاداری تعدادی از مخاطبین را در اولین قدم کسب کرد.
تمامی برندها بعد از انتخاب و ارائه شعار با بازخورد آن مواجه میشوند اما در این روش، بازدهی شعار قبل از انتخاب آن مورد سنجش قرار میگیرد و شعاری با بالاترین درصد موفقیت انتخاب میگردد. از دیگر مزایای این روش میتوان از ماندگاری برند در ذهن تعدادی از مخاطبان، حتی قبل از بکارگیری شعار نام برد.
علاوه بر آن، افراد شرکت کننده به دلیل حس کنجکاوی و علاقه ذهنی به پیگیری برند، درمورد آن با دیگران صحبت کرده و تبلیغات سنتی به شکل سینه به سینه صورت میگیرد.